Vrchlabí 60 : 28 Hradec Králové

Novinky Vytvořeno: 08.09.2022 Poslední změna: 07.03.2024

Začátek sezóny XIII rugby se našim mužům povedl na jedničku. Po vysoké výhře nad Chrudimí se nám podařilo přidat druhou výhru nad Hradcem Králové.

Hned ze začátku musíme zvyhnout kredit královohradeckým lvům, kteří dorazili ve 12 hráčích a odmítli doplnění týmu nášimi hráči. Hrající trenér Cintler i všichni hradečtí hráči brali nastalou situaci jako jejich chybu a nechtěli žádnou úlevu. 

Začátek zápasu byl aktivnější Hradec, kdy se mu lépe dařil zisk území. Díky našim chybám v příjmu míčů, snadno získával pozice před naší tryline.

Začátek hry byl z naší strany vlažný, jakobychom se ještě dostávali do tempa. Ještě ve 30. minutě nikdo z hráčů nepotřeboval střídat. Normálně v tuto máme vystřídané alespoň 2 rojníky. Na tomto do dalšího zápasu rozhodně můžeme zapracovat.

K přebrání iniciativi a trochu toho zdravého naštvání v obraně, pomohl špatně odpískaný soupeřův předhoz před naší tryline, který byl písknut nám. Inu i rozhodčí je jen člověk, jedeme dál.

Po prvním poločasu, který skončil 26:18 jsme na hřiště začali pouštět naše juniory. Jmenovitě Adama Vrbatu, Matěje Schejbala, Tobiáše Heřmana a Marka Tejchmana, kteří vnesli do hry další dynamiku a dravost. Zatímco Tejchman tvrdě skládal a dokonce dokázal skórovat přes hradecké rojníky, Schejbal ukázal svou zručnost a rychlost, když dokázal položit z výkopu. Adam Vrbata a Tobáš Heřman hráli play makery, tedy mlynáře a spojku. 

V druhém poločasu postupně Hradci docházela síla a Vrchlabí začalo více a více dominovat...

Comeback po roční pauze si rozhodně užil Matěj Mečíř a abychom nechválili pouze juniory, perfektní zápas odehráli i Dominik Fišer, David Bělohlávek a Tomáš Kasík.

Speciální odstavec musíme věnovat tomu, že Kuba neudělal ani jeden předhoz, zatímco Dan měl po návratu z hudebního tábora asi mastné ruce. :-(

Aktuální pořadí po 2. kole: 

  1. Mad Squirrels Vrchlabí
  2. Slavia Hradec Králové
  3. Chrudim Rabbitohs
  4. Krupka Dragons

Další domácí zápas:

Neděle 18/9/2022 od 14:00 v Hartě.
Vrchlabí vs. Krupka Dragons


Soustředění

Smejkalova bouda (Přípravka, U10, U12) »
Ne 04.08.2024 - Pá 09.08.2024

Green Valley, Chotýšany (U14) »
Ne 25.08.2024 - Pá 30.08.2024

Břehy(U16, U18)
St 21.08.2024 - Ne 25.08.2024

Nábor dětí & mládeže 2024

Nábor probíhá celoročně. Na odkazech níže najdete rozpis tréninků a bližší infromace k jednotlivým kategoriím. Ideální je i zavolat trenérovi, který vám poskytne všechny potřebné informace a poskládá trénink tak, aby se chytnul i úplný nováček.

Více informací »

Nábor do týmu mužů

Tým mužů zažívá svoje nejlepší období, ale stojíme nohama na zemi a jsme si vědomi, že nemusí trvat věčně. Rádi mezi sebe přivítáme další nové tváře. Předchozí zkušenost s rugby není potřeba. Pokud se nebojíš kontaktu, jsi týmový hráč a chceš makat, doraž na trénink, ideálně i nejdřív zavolej trenérovi, který ti poskytne všechny potřebné informace a připraví trénink tak, aby ses chytnul.

Více informací »

Generální partner

Hlavní partneři

Partneři