Shrnutí mužské sezóny 2022

Novinky Vytvořeno: 17.11.2022 Poslední změna: 07.03.2024

Jak jste si již mnozí všimli, šílené veverky z Vrchlabí se stali mistry České republiky v rugby league. Pojďme se poohlédnout za uplynulou, a pro vrchlabský celek velmi úspěšnou, sezónou.

Sezóna 2022 odstartovala 23. března, a to 9´s turnajem ve Vrchlabí, které se zúčastnilo celkem 5 týmu, jmenovitě Mad Squirrels Vrchlabí, Orli z Havlíčkova Brodu, RLC Deers z Rychnova nad Kněžnou, Barbarians z Letohradu a Lvi z Hradce Králové. Celkem 6 juniorů z U16 se dostalo na soupisku a získávali tak cenné zkušenosti.

Další přišel na řadu 9´s turnaj v Hradci Králové, kde jsme ochutnali od všeho trošku. Remízovali jsme s Orli z Havlíčkova Brodu, prohráli s Hradcem Králové a brali výhru proti Deers z Rychnova.

Třetí turnaj, kterého jsme byli součástí se konal v Berouně, který moc dobře známe, neboť do vrchlabského základu nepochybně patří berounští odchovanci Pavel Mejstřík a Leonardo Di Leonardis zvaný Panini. Naši hráči si užili turnaj na 100 %, velká část z nich totiž hrála, jak za Vrchlabský celek, tak i za Beroun. Jediný, kdo na nás našel recept byli Lvi z Hradce Králové, kteří byli ten den neporaženi a ve společném zápase vyhráli 20:0.

Koncem května skončila sezóna 9´s turnajů a konečně se dostalo na pořádné XIII rugby. Do Vrchlabí 11. června zavítal tým z univerzity Exeter, jeden z nejlepších univerzitních týmu v Anglii. Po velmi vyrovnané první polovině začal univerzitní tým dominovat a zápas skončil 28:44. Pro naše hráče to byla naprosto skvělá zkušenost. Více o jsme vás o této události informovali v tomto článku (odkaz na článek). Mimochodem, aktuálně v anglické univerzitní lize je Exeter zatím stoprocentní a drží si první místo v tabulce.

26. června vyrazili Veverky do Slatiňan, kde vyzvali domácí Chrudim, v prvním poločase jsme se poměrně hledali, jak je tomu u nás zvykem, naopak v druhé půli jsme začali soupeře přehrávat, a nakonec jsme zvítězili v prvním zápase 1. ligy poměrem 58:16.

Následovala letní pauza 1. ligy a abychom nevypadli z tempa, vyrazili jsme na již tradiční letní tour, tentokrát do Švédského Malmö. Zde jsme se utkali s místním týmem Skåne Stags a po velmi vyrovnané bitvě nás soupeř porazil pouze rozdílem jednoho položení. Finální výsledek byl 38:34, což samo vypovídá o vyrovnanosti zápasu.

Začátkem září přišlo druhé kolo 1. ligy a zápas se Lvi z Hradce Králové. Vrchlabští hráči nenechali nic náhodě a zápas skončil vítězstvím Vrchlabí poměrem 60:28. Dalším soupeřem v cestě za titulem byli Dragons, kterým Vrchlabí vrátilo porážku z loňského finále a vyhrálo třetí zápas v řadě, a to poměrem 58:10. V posledním zápase základní části potkalo Vrchlabí chrudimský celek a s výsledkem 44:0 se stalo jediným stoprocentním týmem a zajistilo si semifinále na domácí půdě.

Po 3 týdenní pauze přišlo dlouho očekávané play-off 2022, ve kterém jsme si ve Vrchlabí poradili s Dragons a výhrou 78:18 tak zajistili poprvé finále ve Vrchlabí. Následně jsme již netrpělivě vyčkávali, kdo z dvojice Hradec Králové a Chrudim bude našim soupeřem. Nakonec Hradečtí jednoznačně přehráli Chrudim poměrem 52:10 a bylo rozhodnuto, že v Grand finále se utká Vrchlabí a Hradec Králové.

První domácí Grand finále pro Vrchlabský celek bylo rozhodně největší rugby událostí ve Vrchlabí v dějinách vrchlabského rugby. Zápas to byl velkolepý a zejména pak plný zvratů. Týmy si v zápase nedali zadarmo ani jediný metr. Nakonec rozhodlo položení Davida Bělohlávka a následně úspěšná konverze našeho kapitána Jakuba Hudrlíka o tom, že Veverky z Vrchlabí jsou mistři České republiky v rugby league!

Závěrem děkujeme všem fanouškům, rodičům, sponzorům, partnerkám, partnerům, snoubenkám, snoubencům, manželkám za neskutečnou podporu v uplynulé sezóně a zejména pak při grand finále, kde jste nás hnali kupředu i ve chvílích, kdy jsme přestávali věřit ve vítězství. Děkujeme a těšíme se na vás v sezóně 2023, která bude doufáme stejně, ne-li více úspěšná.

Soustředění

Smejkalova bouda (Přípravka, U10, U12) »
Ne 04.08.2024 - Pá 09.08.2024

Green Valley, Chotýšany (U14) »
Ne 25.08.2024 - Pá 30.08.2024

Břehy(U16, U18)
St 21.08.2024 - Ne 25.08.2024

Nábor dětí & mládeže 2024

Nábor probíhá celoročně. Na odkazech níže najdete rozpis tréninků a bližší infromace k jednotlivým kategoriím. Ideální je i zavolat trenérovi, který vám poskytne všechny potřebné informace a poskládá trénink tak, aby se chytnul i úplný nováček.

Více informací »

Nábor do týmu mužů

Tým mužů zažívá svoje nejlepší období, ale stojíme nohama na zemi a jsme si vědomi, že nemusí trvat věčně. Rádi mezi sebe přivítáme další nové tváře. Předchozí zkušenost s rugby není potřeba. Pokud se nebojíš kontaktu, jsi týmový hráč a chceš makat, doraž na trénink, ideálně i nejdřív zavolej trenérovi, který ti poskytne všechny potřebné informace a připraví trénink tak, aby ses chytnul.

Více informací »

Generální partner

Hlavní partneři

Partneři